Dr. Fárk Marianna | Bőrgyógyászat


1982-ben végeztem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. 2 év körzeti szakorvos gyakorlat után 6 évig dolgoztam rheumatológiai, fizioterápiás és rehabilitációs gyógyközpontban. Ezt követően 4 évig a szegedi Bőrgyógyászati Klinikán, majd a szegedi Bőr és Nemibeteg Gondozóban rendeltem 10 éven át. 2000 óta csak magánorvosként praktizálok.

A bőrünk egy térkép, mely a testünk titkairól mesél. A bőrbetegségek nagy része csupán egy tünet, mely egy mélyben eredő okra figyelmeztet. Ha a bőrünket nem ápoljuk és vizsgáljuk, akkor sokszor a testünk segélykéréseit is figyelmen kívül hagyjuk. Sajnos ez soha nem volt annyira igaz, mint manapság. A különböző súlyos, egyes esetekben, akár életet veszélyeztető kórképek gyakorisága drámaian megnőtt a praxisomban. Nagyon fontos, hogy ne csak probléma esetén, de rendszeres szűrővizsgálatok céljából is forduljunk bőrgyógyászhoz.

Kozmetológia


Ránc- és ajakfeltöltés, mezoterápia

Természetes, felszívódó hyaluronsav tartalmú készítményekkel végzett ajak- és ráncfeltöltés, valamint mezoterápia. A cél az, hogy a kezelés végén ne lehessen megmondani, hogy bármilyen beavatkozáson átesett a beteg, csak azt vegyék észre, hogy az arca üdébbnek és kisimultabbnak tűnik, mintha jó néhány évet fiatalodott volna. Ezt el lehet végezni az egész arcon, és a nyak-dekoltázs területén is.

Tetoválás halványítása, eltávolítása lézerkészülékkel

  • Öregségi foltok eltávolítása lézerkészülékkel
  • Jóindulatú bőrnövendékek eltávolítása
  • Bőrmegújítás, csiszolás
  • Értágulatok kezelése

Nemi gyógyászat (STD)


Vér és különböző testváladékok vizsgálatával tudunk különböző nemi úton terjedő betegségeket diagnosztizálni. Ez után kezdődhet el ezek gyógyítása. Fontos szerepe van a hüvelyváladék tenyésztésének a különböző bakteriális, gombás és vírusos betegségek elkülönítése, és célzott terápiája miatt. Kiemelt fontosságú, hogy a normál hüvelyflórát visszaállítsuk a visszatérő és újabb fertőzések megelőzése érdekében. A párok közös kezelése elengedhetetlen a sikeres gyógykezelés érdekében.